dinsdag 15 november 2016

Wintersport


Ook al is de Collectable Snow Globe al iets ouder, het blijft leuk om er een winterse (schud)kaart ermee te maken! Samen met nieuwere materialen is het een mooie winterse kaart geworden.

De basis van de kaart is een lichtblauwe topvouwkaart van 15 x 15 cm. Hierop een witte kaart van 14,4 x 14,4 cm en designpapier van 14 x 14 cm. Smeer langs de randen van het designpapier wat crackle paint. Stans de grootste cirkel van de sneeuwbol uit wit karton en nogmaals uit wit karton een cirkel door de 2 grootste cirkels samen te stansen waardoor je een buitenrand krijgt. Knip/snijd de afbeelding uit en plak het op de dichte cirkel. Stans de grootste cirkel ook uit mica en plak deze met dubbelzijdig tape achter de cirkelrand. Plak een smalle reep foamtape op op de cirkel, strooi er wat Eiskristall in en plak de cirkel met het mica erop. Stans de "voet" van de sneeuwbol uit blauw karton en plak hierop de sneeuwbol. Stans het huis uit bruin en wit karton. Stans de boompjes uit groen karton, bewerk ze met snowtex en zet ze in sneeuw van foamball clay. Plak hiervoor de ski's.
Stans uit groen karton de hulstblaadjes, uit zilverkarton de kerstbellen en uit blauw karton de strik. Bevestig alles op elkaar en versier de strik met een plakparel. Stempel de tekst op een banner en bevestig het onder de hulstblaadjes. Versier de kaart met wat enamel dots sterren.


Hier kun je de sneeuw goed zien achter het mica.

Gebruikte materialen:

Snow globe
COL1362
Ski's & snowflake
CR1252
Christmas bells
CR1343
Austrian village
LR0443
Horizon forrest
LR0444
Project NL - Winter
PL1517
Apr├Ęs Ski
PK9142
Silver
CA3127
Cold as Ice
PL4511

Diamond gems - Light & dark silver JU0953

Veel plezier met het maken van de kaart!
Groetjes,
Tineke

Marianne Design heeft geen eigen winkel of webshop maar is in veel hobbyspeciaalzaken, webshops en op markten te vinden door heel Nederland, 
klik hier voor een actuele lijst van verkoopadressen.