zaterdag 6 augustus 2016

Kerstpost


Snijd voor de basis van de kaart een rechthoek van 29,5 x 15 cm. Ril en vouw deze op 7,5 cm, 8 cm, 18,5 cm en 19 cm. Draai de kaart nu om en beplak het eerste deel met dessinpapier van 14,5 x 10 cm en het derde deel met dessinpapier van 14,5 x 7 cm. Plak het breede rode lint in vast op dit derde deel (en laat het verder helemaal los hangen). Plak langs de rand een stuk jute lint. Stans uit dessinpapier en recycled kraft wit de vierkanten. Bestempel de  recycled kraft witte en plak deze op de rode. Stans nog een vierkant uit wit, scheur deze af op ca. 2 cm en plak op. Stans de brievenbus, brief en eekhoorn uit, plak deze in elkaar en op het vierkant. Plak het geel vast op het derde deel van de kaart.


Draai de kaart weer om voor het decoreren van de binnenkant. Beplak eerst de drie delen met dessinpapier. Voor het eerste deel snijd je dessinpapier van 14,5 x 7 cm, voor het tweede deel 14,5 x 10 cm en voor het laatste derde deel ook 14,5 x 10 cm. 

Snijd voor het eerste deel rood dessinpapier van 15 x 5 cm en plak op. Stans een label uit wit, stempel deze met het liedje, decoreer met lint, kant, waxkoord en twee diamond gems en plak op. Stans een banner uit kerstrood, bestempel en plak op met een stukje pompomlint erlangs.

Stans voor het tweede deel het envelopje uit kraft, vouw in elkaar, bestempel en plak op met een stickertje erop. Snijd een strookje uit kerstrood van 5 x 2 cm, bestempel en plak op met een stukje kant erlangs. Stans uit rood dessinpapier een vierkantje, bestempel met tekst en plak op. Stans een klein wit labeltje, wikkel hier rood lint omheen, steek er een wit veiligheidsspeldje tussen, maak een strikje met bakerstwine en plak op. Stans uit zilver glitterpapier sneeuwvlokken en leg deze even apart. Neem het kleine doorzichtige zakje, vul deze met Eiskristall en 3 van de sneeuwvlokken en plak de bovenkant dicht. Snijd een strookje wit van 4 x 6 cm, vouw dubbel, bestempel en plak aan de bovenkant van het zakje met het rode lint erlangs. Plak het zakje daarna op de kaart. 


Voor het derde deel stans je een envelopje uit wit en kerstrood, bestempel deze en plak op de kaart. Stans het hoofdje en twee handjes van de eekhoorn en plak in elkaar langs het envelopje. Maak een stukje rood lint met een strikje en belletje aan de bovenkant van de paperclip en schuif deze aan het rode envelopje. Plak een sticker links bovenin de kaart. Stans twee postzegels uit wit en rood, bestempel deze en plak op de kaart. Stans een banner uit rood dessinpapier, bestempel en plak op met lint en kant erlangs. Stans een envelopje uit wit, bewerk met intk en plak samen met twee diamond gems langs het lint op de banner.
Plak her en der op de kaart nog wat zilveren glitter sneeuwvlokjes.

Om de kaart dicht te maken vouw je het derde deel nu op het tweede deel. Daaroverheen gaat vervolgens het eerste deel en vervolgens kun je het dichtknopen met het brede rode lint.

Tip: in het kraftkleurige envelopje kun je een briefje met je kerstwens voor de ontvanger stoppen!

Gebruikte materialen:

Eline's Envelope
COL1337
Eline's Squirel
COL1410
Banner
CR1299
Snowflakes
CR1335
Labels Basic shape
CR1352
Label XL & XS
CR1353
Distressed square
CR1375
Classic Mailbox
CR1275
December
PL1515
Winter
PL1517
Oh denneboom
CS0945

Victorian Christmas
JU0951

December
PL4508

Chrismas bells Silver & Gold
JU0931

Driftwood
PK9134


Clearstamps Eline's kerstwensen EC0151
Clearstamps Eline's Handlettering kerst - NL EC0157
Pretty Papers bloc Classic christmas PK9113
Sweet lace Tiara JU0934
Little pins Black & white JU0944
Diamond gems Red & green JU0954

Overige materialen:
Bakerstwine, breed rood lint van ca. 90 cm, doorzichtig zakje 6 x 10 cm, jutelint, paperclip, pompomlintje, Viva Decor Eiskristall, waxkoord bruin en wit

Groetjes, Marleen

Marianne Design heeft geen eigen winkel of webshop maar is in veel hobbyspeciaalzaken, webshops en op markten te vinden door heel Nederland, 
klik hier voor een actuele lijst van verkoopadressen.