zondag 1 mei 2016

Snoephartjes


Voor mijn werkstuk van vandaag ben ik aan de slag gegaan met de snoephartjes. Het idee om de snoephartjes in een snoepmachine te stoppen kwam al snel en natuurlijk mochten daarbij ook een paar ondeugende aapjes niet ontbreken. 

Om deze snoepmachine te maken neem je de basis van de snoepmachine eerst over op wit kaarten karton en knipt dit uit. Op het achterste deel ril je de vouwlijn in het papier op de aangegeven plek. Het voorste deel van de snoepmachine decoreer je met dessinpapier. De opening onderin de snoepmachine maak je dicht met een stuk wit kaartenkarton met daar op dessinpapier dit plak je met 3D tape langs de randen aan de binnenkant van de opening vast. Neem de randen, het draainopje en de deksel over op zilverkleurig karton en knip uit. Maak het draaiknopje met een splitpen vast. Plak de onderste zilverkleurige rand vast op. Neem het bakje over op wit en knip uit. Beplak met dessinpapier, vouw het een beetje bol en plak vast. Stans nu een hele berg hartjes uit hagelwit, mango, crème en bloesem. Bestempel deze met verschillende tekstjes. Plak drie van de hartjes in het bakje. Neem de grote cirkel 2x over uit Mika/transparante sheet en knip uit. Stans 2 aapjes uit nootbruin, Kraft en zwart en plak deze in elkaar. Plak op een van de cirkels het aapje en een heleboel hartjes. Plak deze aan de onder- en bovenkant dicht met lijm. Plak de bol nu vast aan de achterkant van het voorste deel van de van de snoepmachine en plak de achterkant van de snoepmachine daar over heen. Zo zit de bol netjes weggewerkt in de kaart. Plak het dekseltje op de bovenkant en plak de zilverkleurige rand aan de onderkant van de bol. Plak het aapje op de voorkant en werk de snoepmachine af met een strikje.

Gebruikte materialen:

Snoephartjes - NL
COL1306
Candy Hearts - GB
COL1307
Eline's Monkey's
COL1399
Peach & Mint
PB7047
Sweet Ribbons - 5 x 1.90m
JU0950
Lieve groetjes, Marleen

Marianne Design heeft geen eigen winkel of webshop maar is in veel hobbyspeciaalzaken, webshops en op markten te vinden door heel Nederland, 
klik hier voor een actuele lijst van verkoopadressen.