donderdag 1 september 2016

IJs van Gijs...

Er zijn weinig zomers dat we veel mooie warme zomerdagen hebben. Het leek deze zomer ook zo te vergaan. Maar de laatste weken is het echt zomer in ons landje. Met het warme weer is een lekker ijsje niet te versmaden. Het werd een ijskraam met het heerlijkste ijs van Gijs ;-)


Neem een witte topvouwkaart van 14,5 x 15 cm. Snijd voor de luifel een strookje wit karton van 4 x 14,5 cm en uit design papier 13 strookjes van 1,1 x 6 cm. Rond aan beide kanten de strookjes af. Plak ze naast elkaar op het witte strookje met aan de boven- en onderkant 1 cm vrij. Ril op 1 cm aan de boven- en onderkant en vouw ze om. Plak de strook met de strookjes bovenaan de kaart.
Snijd een strook van 8,5 x 14,5 cm en plak deze onder de luifel vanaf de bovenkant.
Snijd een strook wit karton van 8,5 x 14,5 cm en stans de rand aan de bovenkant en ril net boven de stans. Snijd uit design papier een strook van 6,5 x 14,5 cm en plak deze op de witte strook tot aan de vouw. 
Stans 4 hoorntjes uit kraft en beïnkt ze met distress inkt vintage photo. Stans uit verschillende kleurtjes karton ijsbolletjes voor smaken zoals: aardbeien, frambozen, pistache, meloen, banaan, mokka en smurfen. Stans uit wit karton de toefjes slagroom. Doe wat stickles op de ijsbolletjes en slagroom en maak een topping van enamel dots.
Plak de onderste strook op de kaart. Stans de letters en stempel de teksten op de kaart.

Veel plezier met het maken van de ijskraam!

gebruikte materialen:
Charming Alfabet
COL1397
Ice cream with scoops
LR0365
Eline's Winter Pastels
PB7046
 Actief-Thuis
PL1505
 Emoties
PL1507
Dots Cold as Ice
PL4511
Dots Baby Pink
PL4512
Dots Baby Blue
PL4513
Dots Pink & Mint
PL4504


Craftable Anja's Flower Border (CR1330)

groetjes, Tineke


Marianne Design heeft geen eigen winkel of webshop maar is in veel hobbyspeciaalzaken, webshops en op markten te vinden door heel Nederland, 
klik hier voor een actuele lijst van verkoopadressen.