zondag 29 januari 2017

Een kasje met groentes


Ze bleven maar roepen... die leuke nieuwe materialen om een moestuintje mee te maken. Ze bleven roepen om iets bijzonders. Toen is het idee ontstaan om een kas te maken in de vorm van een heus cadeaudoosje. De deksel kan van het doosje af (zie foto 4). Je kunt hem vullen met aarde, groente, potten en een rekje zoals ik heb gedaan. Maar je kunt het ook vullen met een klein cadeautje en alleen de buitenkant decoreren.


Om dit cadeaudoosje te maken neem je allereerst het patroon over uit hagelwit papier.

Download hier deel 1 van het patroon
 Download hier deel 2 van het patroon
Download hier deel 2 van het patroon
Knip/snijd het patroon uit en vouw de rillijnen om. Plak eerst de onderkant van het doosje in elkaar door middel van de plakstroken. Hierna kun je de 'ramen' dichtplakken met Mika. Plak vervolgens de bovenkant van het doosje in elkaar door middel van de plakstroken. In het midden van het 'dak' heb je twee extra strookjes papier, plak deze tegen elkaar en maak er met een gaatjes tang twee kleine gaatjes in (zoals te zien is op de bovenste foto). Plak de 'ramen' weer dicht met Mika en knoop een stukje hemp cord door de twee kleine gaatjes heen. Decoreer dit met een schepje, hark en tekst. Snijd voor de onderkant van het doosje een rechthoek van 11 x 7 cm uit kraft. Stans de aarde 2x uit licht en 2x uit donker kraft. Laat onder de stans een strook van ca. 1 cm breedt zitten. Deze strook vouw je naar achteren en gebruik je als plak strook. Plak de aarde om en om op het rechthoek. Decoreer de aarde met de verschillende plantjes en groentes en plak het daarna in de bodem van het doosje vast. Decoreer de binnenkant, voorkant en bovenkant van het doosje daarna naar wens.


Gebruikte materialen:

Vegetable garden
CR1393 
Flower garden
CR1394
Seed pocket & garden tools
CR1395
Vines
CR1396
Garden soil
CR1397
Wheelbarrow and can
LR0260
Boots buxes
LR0316
Bloemen
PL1523
Silver
CA3127

Lieve groetjes,
Marleen

Marianne Design heeft geen eigen winkel of webshop maar is in veel hobbyspeciaalzaken, webshops en op markten te vinden door heel Nederland, 
klik hier voor een actuele lijst van verkoopadressen.