vrijdag 18 maart 2016

Ridder Nick


Vandaag geen vierkant of langwerpig kaartje maar een wiebelkaartje!
Ik heb hiervoor hoofdzakelijk de prachtige nieuwe materialen van Maart gebruikt. Wat is er deze maand toch ook weer veel moois uitgebracht he? Stoere ridders en piraten bijv. Hartstikke leuk voor een kinderkaartje. Ik weet zeker dat heel veel kleine mannen deze stoere plaatjes geweldig zullen vinden! 

De basis is een cirkel van 19cm doorsnee. Deze is heel gemakkelijk te maken door gewoon een bord op je papier te leggen en deze over te trekken. Vervolgens vouw je de cirkel doormidden. Nu ga je twee halve ronde cirkels maken maken die steeds 0,5 cm kleiner zijn. De eerste halve cirkel is van Watercolour papier. Hier en daar stempel je met zwarte inkt wat stenen op je groene papier. Om het pikzwarte er wat vanaf te halen stempel je de eerste keer op een restje afvalpapier. De tweede halve cirkel is van Design papier, dit leg je eroverheen en je scheurt hier en daar het papier wat in om de stenen zichtbaar te maken. Maak de rest van het Design papier ook een beetje ruwer door er langsheen te gaan met je nagel, schaar of bijv. een Distresser. Mat de lagen hierna met 3d tape op je kaartje. Houd er wel rekening mee dat er tussen de twee laagjes nog een label komt bovenaan de kaart. 

Stans het gras uit, bewerk deze eventueel met nog wat groene inkt en plak met 3d tape op. Knip nu het plaatje van de ridder uit zoals op het voorbeeld en plak deze ook op met 3d tape. De dino's zijn gemaakt van vier kleuren papier: blauw voor het lichaam van de dino, iets donkerder blauw voor de stekels, lichter blauw voor de vlekken en zwart voor het oogje. Het is leuk om wat accentjes aan te brengen  met een gelpen zoals bijv. bij het oogje om het net wat sprekender te maken. Plak de lange dino achter het plaatje en plak de andere dino met 3d tape vrijwel onderaan de kaart. 
De vlaggetjes zijn gestanst uit Design papier en kraft en de letters uit zwart. Distress de vlaggetjes voor een stoere look. Vervolgens neem je een stukje jute touw leg er aan beide uiteinden een losse knoop in en stop deze in de bek van de dino's. Plak de vlaggentjes vast met lijm op het jute touw en je vlaggenslingertje is af. De label stans je uit kraft en beïnkt je met de muurstempel van het kasteel. Haal het blauwe lint door het gaatje en leg er met groen met wit twine een strik omheen. Stans de 5 uit en plak deze met 3d tape op de label. 

Nu heb je nog genoeg ruimte over om er een persoonlijke boodschap op te schrijven voor de jarige job. Als aller laatst plak je nog twee groene enamel dots op en klaar is je wielbelkaartje!

Ik heb gebruik gemaakt van:

Celebrations
PK9131
Watercolour A4
PK9127
Grass
CR1355
Castle
COL1404
Eline's Dino's
COL1400
Flags
LR0329
Knipvel Buddies
EWK1241
Enamel Dots
PL4502
- Basic Labels CR1352
- Cijfers COL1347

Groetjes,
Mandy

PS: Hou Mandy's blog goed in de gaten want binnenkort laat ze een Meisjes-versie van deze wiebelkaart op haar eigen blog zien!

Marianne Design heeft geen eigen winkel of webshop maar is in veel hobbyspeciaalzaken, webshops en op markten te vinden door heel Nederland, 
klik hier voor een actuele lijst van verkoopadressen.