donderdag 16 maart 2017

Om je op te kikkeren


Zelf vind ik opkikkertjes altijd heel leuk om te maken. De kaarten worden vrolijk en gezellig, je wilt iemand er immers mee kunnen opvrolijken. De nieuwe kikkerstempeltjes 'Hetty's frogs' zag ik ook gelijk op zo'n prachtige een waterlelie tussen het riet zitten.

Snijd een kaart van 13 x 13 cm uit recycled kraft grey. Leg de kaart dubbelgevouwen in de stansmachine en stans de sierlijke cirkel van creatable 'Anja's butterfly' eruit, laat daarbij een deel van de vouwlijn heel (zodat de kaart dubbel blijft). Bewerk de randen met inkt en vouw een deel van de kaart dubbel, zodat een easelcard ontstaat. Stans de sierlijke cirkel van de creatable 'Petra's circle with bird' 1x uit kraft en 2x uit hagelwit. Bewerk alle drie met inkt en plak de ene uit kraft tegen het opstaande deel van de kaart. Plak daar weer een witte bovenop (met verspringende punten). Stans de kleine bloemetjes uit wit en groen en plak deze met een klein zilver steentje langs de rand op de bloemetjes van de stans. Plak de overige sierlijke witte cirkel onder de kraft kaart zodat je de puntje er nog onderuit ziet steken. Stans uit groen dessinpapier de sierlijke bogen met de creatable 'Anja's butterfly', bewerk met inkt en plak op met kleine zilverkleurige steentjes erop. Stans en emboss uit datzelfde groen ook de kleine cirkel van de creatable  'Petra's circle with bird'. Maak de stipjes en streepjes langs de rand wit met een gelpen en plak op. Stans de afbeelding uit met een cirkel met een diameter van ca. 9 cm en plak op met 3D tape. Werk de kaart verder af volgens voorbeeld.

Gebruikte materialen:

Tiny's Cattails
LR0409
Anja's butterfly
LR0454
Petra's circle with bird
LR0457
Tiny's waterlily small
LR0459
Algemeen
PL1516
Opkikkertje
CS0986
Hetty's frogs
HT1617
Watercolor
PK9127
Tiny's Waterlilies
IT593

Lieve groetjes, Marleen

Marianne Design heeft geen eigen winkel of webshop maar is in veel hobbyspeciaalzaken, webshops en op markten te vinden door heel Nederland, 
klik hier voor een actuele lijst van verkoopadressen.