woensdag 22 juni 2016

Zeekastje


We blijven nog even lekker in het strand thema. Ik wil jullie vandaag namelijk een letterbak in de vorm van een schattig klein zeekastje laten zien. Dit kastje is al een wat oudere van Let's get Bizzee, zoals vele van jullie waarschijnlijk wel weten is dit merk er helaas mee gestopt. Ik verwacht dus dat er niet heel gemakkelijk meer aan gekomen kan worden maar je kunt natuurlijk ook altijd een andere leuke letterbak gebruiken.


Als eerste stap verf je alle kopse kanten met witte en een klein beetje blauwe verf. Hierna ga je alle plankjes beplakken met design papier. Zet dan het kastje in elkaar. Bevestig onder het kastje vier pootjes nadat je deze wit geschilderd hebt. Stans de strandstoel uit bruin karton, bewerk de stoel hierna met een witte fineliner en bruine inkt. Plak deze nu links onder in de hoek met wat lijm. Stans het strandhuisje uit wit karton en bewerk deze hierna met wat bruine inkt. Uit blauw karton stans je het strandhuisje nogmaals en knip de deurtjes en het dakje uit, plak deze op het witte strandhuisje. Plak deze rechts onderin. Snij twee vierkantjes van 6,5 cm bij 6,5 cm uit de knipvellen en plak deze met dubbelzijdig tape op de achterwand van het kastje. Druk het woord 'Hallo zomer' uit het chipboard, knip het uitroepteken er vanaf. Bewerk het chipboard vervolgens met blauwe inkt. Positioneer het woord een beetje schuin voor een speelse effect en plak deze vast met lijm. Plak een stukje lint van 14 cm over de gehele breedte van het kastje. Knip het plaatje met de schelpen uit het knipvel. Maak aan weerszijden een klein gaatje zodat er dun jute touw doorheen kan. Hang het geheel op als een soort schilderijtje. Vul twee piepkleine glazen flesjes met wat zand en steentjes, doe het weer dicht met het kurkje. Plak deze met wat lijm vast.


Bovenop het kastje plak je speels een stuk net van 7 cm bij 24 cm. Stans het schip uit kraft papier en vervolgens nogmaals uit wit karton. Knip nu alle zeilen uit het witte karton, bewerk de randjes met wat bruine inkt en mat de zeilen vervolgens op het kraft schip. Stans schelpjes uit wit en twee kleuren bruin karton. Bewerk ook deze met inkt en bol ze wat op. Stop wat schelpjes in het net en plak ook hier en daar schelpjes vast in ieder vakje. Dit geeft het ultieme strand gevoel. Stempel de tekst 'Maak mooie momenten' op een stukje design papier wat je vervolgens rondom afscheurt. Kreukel het een beetje en bewerk het nog wat extra met wat bruine inkt voor een oude look. Nog wat echt zand en kleine steentjes en klaar is je zeekastje.

Materialen:

Punch die Sea shells
CR1363
Tiny's tall ship
LR0416
Tiny's beach house
LR0422
Tiny's Deck chair
LR0423
Eline's mindfulness
De reis
EC0164
Eline's photo's mindfulness
Stones
AK0062
Eline's photo's mindfulness
Things
AK0063
Project NL chipboard
Thuis
PL3501
Driftwood
PK913

 Kraft papier

Groetjes, Mandy

Marianne Design heeft geen eigen winkel of webshop maar is in veel hobbyspeciaalzaken, webshops en op markten te vinden door heel Nederland, 
klik hier voor een actuele lijst van verkoopadressen.