zaterdag 18 februari 2017

Slakken in de tuin!


Vandaag laat ik jullie zien dat de slakjes ook heerlijk door de tuin kunnen kruipen. Zij genieten enorm van al wat groeit en bloeit!

Snijd een topvouw kaart van 13,5 x 13,5 cm. Snijd een vierkant van 13 x 13 cm uit vergrijsd kraftpapier. Plak bovenaan lichtblauw dessinpapier van 7,5 x 12,5 cm en daaronder groen dessinpapier van 8 x 12,5 cm en maak hier met behulp van CR1361 een golfrand aan.
Stans vervolgens uit diverse kleuren kaartkarton het volgende: de boom, de slakken, het label, het hek en diverse bloemetjes.

Vervolgens gaan we aan de slag om de slider te maken.
Stap 1: Snijd een strook van  5 x 12,5 cm uit groen dessinpapier, maar ook hier met behulp van CR1361 een golfrand aan. Vervolgens teken je zoals je op onderstaande foto ziet, twee puntjes, die 2 cm vanuit de zijkant liggen en 1,4 cm van onderen af liggen.
Stap 2: Maak met behulp van een tang twee gaatjes in het papier.
Stap 3: Trek met een potlood vanuit de boven en onderkant van de opening een lijntje en snijd die met een mesje door. Nu heb je een lange opening in je dessinpapier.


Stap 4: Neem een 1 euro centje en leg dit in het midden van de strook. Daaromheen plak je foamtape. Let erop dat het muntje er goed doorheen kan glijden.
Stap 5: Draai het om en plak op het stukje munt dat je ziet een smal strookje foamtape. Hierop bevestig je je slak, zodat deze door de tuin kan kruipen.


Plak vervolgens deze strook op de onderste helft van je kaart en werk de kaart verder af volgens voorbeeld.


Gebruikte materialen:

Snail
COL1364
White picked fence
COL1423
Tree
COL1424
Label XL & labels XS
CR1353
Stitched waves clouds
CR1361
Flower garden
CR1394
Bloemen
PL1523
Country flowers
PK9144

Bedankt voor het langskomen en een hele fijne dag allemaal.
Groetjes, Rimmie

Marianne Design heeft geen eigen winkel of webshop maar is in veel hobbyspeciaalzaken, webshops en op markten te vinden door heel Nederland, 
klik hier voor een actuele lijst van verkoopadressen.