vrijdag 19 mei 2017

Fijne verjaardag


Bij deze kaart heb ik ook de tussenlagen van aquarel papier gemaakt zo kleurde het mooi bij de gestempelde kaart want anjerwit karton is toch net weer een andere kleur dit was mooier.

Neem een stuk aquarel papier van 9,5 x 13 cm stempel de middelste gerbera als eerste, maak een maskertje door de laatste stempel van de bloem nog eens te stempelen op een ander blaadje (liefst niet permanent klevend), knip de afdruk netjes uit en plak hem op de reeds gestempelde bloem. Stempel daarna de linker en rechter bloem een beetje over de eerste heen. Stempel nu de steeltjes en verplaats het maskertje steeds naar de bloem waar je de steel van gaat stempelen zo komt er geen groen op de bloem zelf. Teken met een zwarte fineliner twee door elkaar kronkelende lijnen rondom het kaartje. Maak een strikje van drie stukjes touw en plak deze op de bloemen. Teken de buitenste rand van de Dutch Doobadoo mal af op kraftkarton, de tweede rand op aquarelpapier en de volgende rand op dessinpapier en knip ze uit. Stans de beer drie maal uit kraftkarton bewerk deze met distress en knip ze 3D. Eerst hele beer, dan kop zonder oren en een arm, derde stap is zijn snuitje. Stans de craftable harten uit aquarel- en dessinpapier. Stans een lieveheersbeestje en twee vlindertjes uit aquarel papier en kleur ze in dezelfde kleuren als de bloemen. Bewerk alle randen met distress inkt en plak nu alles volgens voorbeeld op de kaart. Laat de beer om de gestempelde kaart heen kijken en geef hem een strikje van touw. Werk de kaart af met leuke glanzende pailletjes en wat enamel dots. Om de kaart neer te zetten stans je de standaard uit chipboard, maak hem bruin met distress inkt, teken de binnenlijnen van de mal af op dessinpapier, knip ze uit, bewerk de randen met distress en plak ze op de chipboard standaard zo kleurt hij ook mooi bij de kaart die erop komt te staan.

Gebruikte materialen:

Basic shape Heart
CR1351
Butterflies
CR1354
Spider & bugs
CR1383
Card stand
CR1408
Tiny's Teddy bear
LR0465
Beary cute
PK9154
Christmas
PL4509
Tiny's gerbera
TC0853
Dutch Doobadoo Shape Art 3 A5 470.713.144
Memento
De bloemen lady bug, love letter, rhubarb stalk en rich cocoa
De steeltjes pistachio en baboo leaves
Lijfje vlinder en lieveheersbeestje tuxedo black
Pailletjes
Jutetouw

Veel succes!
Groetjes van Anja

Marianne Design heeft geen eigen winkel of webshop maar is in veel hobbyspeciaalzaken, webshops en op markten te vinden door heel Nederland, 
klik hier voor een actuele lijst van verkoopadressen.