woensdag 4 oktober 2017

December groetjes


Vandaag laat ik jullie weer een kerstkaart zien, deze keer met de nieuwste materialen van Marianne Design. Voor de vorm van de kaart heb ik een Dutchdoobadoo mal gebruikt waar ik de randmal aan vast heb gemaakt.

Teken de mal af op Taupe karton en verleng aan de onderkant het karton zodat je daar de randmal op kunt stansen. Pak nu de volgende lijn met het dessinpapier. Sla nu een rand over en teken de volgende rand weer met taupe karton en stans hierop de Star Fold. Teken als laatste het kleinste deel op dessinpapier en stans op deze de rand van de Star Fold. Let wel op dat alles precies in het midden komt. Het beste wat je kunt doen is lijnen achterop het papier tekenen zodat je precies weet waar je moet stansen. Knip nu alle delen uit en inkt alle randen. Lijm nu alle delen volgens voorbeeld op elkaar en plak je plaatje achter het opengestansde deel. Vouw de kaart 6 cm van de onderkant om. Plak de gestansde punten van de Star Fold iets boller op de kaart. Bevestig een strik van kant en seambinding met een brad op de kaart. Stempel de tekst op een labeltje en plak deze op een stukje taupe karton en knip het iets groter uit. Plak deze met een beetje 3d-kit op de kaart. Werk de kaart verder af door er wat scrapbloemen, gestansde veertjes en wat pareltjes op te plakken.


Zelf heb ik nog een stukje taupe karton gesneden om de kaart goed te laten staan. Je kunt hiervoor een stukje van 20,0 x 14,2 cm snijden, ril deze op 10,0 cm, 11,5cm en 13,0 cm. Vouw deze tegen elkaar aan en lijm de bovenrand vast. Plak deze volgens voorbeeld tegen de achterkant van de kaart.

Gebruikte materialen:

Karin's Pins & bows
COL1441
Karin's Bird, hearts & tag
COL1443
Feathers
CR1412
Fijne Kerstdagen
CS0991
Winter Dream
PK9150
Winter Dream - Pink
EWK1252

Craftables Open star fold CR1423
Creatables Petra's Christmas border LR0488

Papicolor karton 961 Taupe, Brilliant Kiezel 161
Brad
Dutchdoobadoo Dutch Shape Art Tag 470.713.149
Halve pareltjes
Kant
Scrapbloemen
Seambinding
Veertjes

Heel veel plezier met het maken van deze creatie!
Liefs, Marjan

Marianne Design heeft geen eigen winkel of webshop maar is in veel hobbyspeciaalzaken, webshops en op markten te vinden door heel Nederland, 
klik hier voor een actuele lijst van verkoopadressen.