donderdag 26 oktober 2017

Goede feestdagen

Vandaag laat ik jullie weer een kerstkaart zien. Hiervoor ben ik eens gaan snuffelen tussen wat oudere afbeeldingen van Mattie, n.l. de vintage cardtoppers. Persoonlijk vind ik ze erg mooi in deze tinten.


Voor deze kaart maakte ik (deels) gebruik van shape art Frame van Dutch Doobadoo. Teken de mal over op donkerbruin en wit karton en op het designpapier maar knip/snijd aan de rechterkant een stuk extra aan. 
Stans de ijskristallenrand uit het witte karton. Leg het designpapier op het witte deel met de mal op de kristallenrand (plak het nog niet vast) en teken langs de mal de rand af op het designpapier. Knip hierlangs af. Doe wat witte gesso langs de rand van het designpapier en plak alle lagen op elkaar. Teken nu uit de losse hand een rand op het bruine karton en bewerk deze ook met witte gesso.
Stans de cirkel uit wit karton, doe de afbeelding erachter en plak het verhoogd op de kaart. Stans de kerstster uit wit karton, vellum en snowpaper en werk af met een parel. Maak een mooie bloementoef door wat besneeuwde takjes en elzenpropjes en de sterrenboog van snowpaper toe te voegen.
Werk de kaart af met een strik van tule en organza en leg hierop een ster van snowpaper en tags met teksten. Versier de kaart met wat ijskristallen en sterren uit snowpaper.

Gebruikte materialen
Giftwrapping Karins bird hearts & tag
COL1442
Christmas star
CR1421
Petra's poinsettia
LR0435
Petra's twigs set
LR0437
Petra's larix
LR0438
Anja's butterfly
LR0454
Ice crystals
LR0486
Lots of stars
LR0487
Snow and ice crystals
DF3440
Fijne Kerstdagen
CS0991
Snow paper
CA3104
Favorites Mattie
CT1506
PK9127 Watercolor
CA3132 Pearls white
JU0932 Diamond gems clear
JU0924 Tule ribbon white

Groetjes, Tineke

Marianne Design heeft geen eigen winkel of webshop maar is in veel hobbyspeciaalzaken, webshops en op markten te vinden door heel Nederland, 
klik hier voor een actuele lijst van verkoopadressen.