donderdag 28 september 2017

Fijne KerstHoe leuk is de open star fold mal van de Oktober collectie!?!
Zelf was ik helemaal enthousiast toen ik zag dat deze in de collectie zou komen, je kunt er zoveel leuke kaarten mee maken. Natuurlijk kon ik het niet laten om het schattige muisje erbij te gebruiken.
Hieronder laat ik met behulp van foto's zien hoe je deze mal gebruikt. Er zijn meerdere manieren, maar dit is er één van.


De basis van deze kaart is 13,5 x 13,5 cm. Trek met potlood een lijn vanuit linksboven naar rechtsonder en van rechtsboven naar linksonder.  Plak met craft tape de mal precies op het kruis, zorg dat het kruisje in het midden te zien is door het kleine gaatje. Haal dit vervolgens door de stansmachine.


Met behulp van een liniaal en een rilpen verbind je de sneden met elkaar, zodat je dadelijk de flapjes strak kunt vouwen. Snijd uit dessinpapier 2 vierkanten van 13,1 x 13,1 cm en 12,7 x 12,7 cm.
Plak dit me behulp van een stukje craft tape aan de binnenzijde van de kaart achter de opening. Met een potlood teken je de opening op het dessinpapier.


 Haal het dessinpapier er achteruit, nu kun je de mal om het kader te maken op de juiste plaats leggen en uitstansen. Plak vervolgens het kader op en vouw de flapjes eroverheen. De flapjes op deze kaart zijn bekleed met dessinpapier. Heel eenvoudig. Leg de de "flapjes" mal op dessinpapier en haal dit door de stansmachine. Vervolgens snijd je de "flapjes" los, je snijd ze iets korter en plakt ze vervolgens op de witte flapjes.


Zelf heb ik de flapjes met behulp van een vouwbeen een beetje "gekruld" en vervolgens bevestigd met dubbelzijdig foamtape. Aan de binnenzijde van de kaart plak je achter de opening de achtergrond, om het geheel netjes af te werken plak je daaroverheen dessinpapier van 13,1 x 13,1 cm. Om de kaart aan te kleden, stans je uit diverse kleuren kaartkarton en dessinpapier het volgende:
muis, jurkje, kerstboom, pakje, kaas, hulst, lantaarn en het ticket. Op het ticket stempel je vervolgens de tekst met versafine onyx black. Breng hier en daar wat accenten aan met een witte gelpen.

Gebruikte materialen:

Eline's mice family
COL1437
Eline's outfits
COL1438
Eline's Christmas decoration
COL1439
Basic ticket
CR1391
Kerstwensen
CS0979
Eline's Berry Christmas
PB7053
Eline's Christmas backgrounds
AK0068Craftables Open star fold CR1423

Fijne dag vandaag!
Groetjes, Rimmie

Marianne Design heeft geen eigen winkel of webshop maar is in veel hobbyspeciaalzaken, webshops en op markten te vinden door heel Nederland, 
klik hier voor een actuele lijst van verkoopadressen.