donderdag 7 september 2017

Mooie Kerst


Kerstkaarten met de Collectables 'Eline’s Kerst' in een nieuw jasje. Echt leuk om te doen zeg zulke kaarten maken, het smaakte naar meer!

Neem een dubbele witte kaart van 14 x 14 cm, stans uit de voorkant een cirkel met de tweede mal van buitenaf van de passé partout mal. Snij met de grootste passe partout mal een cirkel uit mica en plak deze aan de binnenkant over de uitgesneden cirkel heen. Snij met de twee buitenste mallen een cirkel uit fun foam en gebruik de ring die plak je aan de binnenkant op de mica dat is de verdikking voor het schudmateriaal. Neem een stukje aquarelpapier en kleur het met de Zigg markers van licht naar donker en ga er dan met een penseel met water overheen en meng zo de kleuren. Knip of snij er een cirkel van die over het ronde gat past en af kan sluiten. Zoek schudmateriaal bij elkaar wat mooi bij het achtergrondje kleurt en leg dat aan de binnenkant in de cirkel op het mica en plak daarna de met Zigg gekleude cirkel erop en zorg dat hij echt rondom vastgeplakt wordt anders “lekt” de kaart schudmateriaal. Plak er een wit kaartje overheen van 13,5 x 13,5 cm voor een mooi afgewerkte binnenkant. Voor de voorkant stans je tweemaal het woord 'Kerst' uit wit karton en plak ze op elkaar en over de cirkel heen. Stans met de kleinste passé partout mal een cirkeltje uit wit karton, stempel het woord 'Mooie' erop en plak deze schuin boven het gestanste woord kerst. Plak er bijpassen enamel dots op en teken volgens voorbeeld een mooi lijntje lag de randen.


Neem een dubbele witte kaart van 13,5 x 13,5 cm. Bij deze kaart ging eigenlijk iets fout bij het kleuren met de brusho maar er bleef mooi stukje over daar sneed ik een randje van om op de kaart te gebruiken. Dit achtergrondje maak je door een beetje brusho moss green te strooien op aquarel papier dat smeerde ik uit met een penseel met water toen het kaartje gekleurd was strooide ik er nog een heel klein beetje brusho op dat werden de donkere vlekjes. Het gekleurde randje van 3,5 x 13 cm op mirror paper geplakt en rechts op de kaart geplakt. Stans het woord 'Kerst' een keer uit mosgroen karton en een keer op zilver mirror paper en plak ze op elkaar maar de groene iets lager zodat je ook nog wat van het glanzende mirror paper ziet. Stempel het woordje 'Fijne' er schuin links boven, teken met een gelpen of in dit geval een spica pen een lijntje rondom de kaarten werk het kaartje af met wat pailletjes.


Neem een dubbele witte kaart van 11 x 15 cm, daarop komt gold mirror paper van 10,5 x 14,5 cm. Snij aquarel papier van 10 x 14 cm en verf er met penseel beetje grof goudkleurige glanzende verf op. Stans tweemaal het woord 'Kerst' eenmaal uit gold mirrorpaper en eenmaal uit chipboard, plak ze op elkaar en vervolgens schuin over het schilderwerkje op het aquarel papier. Knoop er een leuk bijpassen touwtje omheen met een mooi strikje erop. Plak het geheel op de wit met gouden kaart. Plak hier en daar nog wat glimmende sterretjes en er is weer een kaartje klaar. Helaas zie je op de foto de mooie glans van de verf niet.

Gebruikte materialen:

Eline's Kerst (NL)
COL1338
Passe partout - Circles
CR1360
Cold as Ice
PL4511
Baby blue
PL4513

Groetjes van Anja

Marianne Design heeft geen eigen winkel of webshop maar is in veel hobbyspeciaalzaken, webshops en op markten te vinden door heel Nederland, 
klik hier voor een actuele lijst van verkoopadressen.